A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Division by zero

Filename: drivers/Session_cookie.php

Line Number: 812

Balnear.info • Slănic Prahova

stiati ca..

  • Romania detine,conform statisticilor, 33% din resursele balneare ale Europei

  • Concentratia cea mai mare
    se afla in limita perimetrului Carpatilor...

  • Poiana Negri a fost premiata
    4 ani la rand ca fiind cea mai pura apa minerala din lume

Slănic Prahova

Stațiunea se află situată în județul Prahova în zona subcarpatică, pe valea pârâului Slănic, într-o regiune de dealuri împădurite, la o altitudine de 413 m și la o distanță de 45 km de Ploiești.

Exploatarea de sare din Slănic Prahova este atestată documentar de peste trei secole, cea mai recentă atestare a unei exploatări de sare din România.Prima atestare a localității datează din 1532, iar a doua din 1685, când spătarul Mihai Cantacuzino cumpără jumătate din moșia Slănic pentru a deschide ocne. Prima exploatare s-a deschis în anul 1688 pe Valea Verde, iar între anii 1689-1691, spătarul Mihai Cantacuzino a deschis și exploatările de la Baia Baciului.În anul 1713 spătarul Cantacuzino donează moșia sa din Slănic împreună cu ocnele de sare mânăstirii Colțea din București.În anul 1912 în aceste mine s-a introdus curentul electric, s-a eliminat exploatarea manuală, s-au făcut modernizări. În anul 1914 prin prăbușirea unei mine de sare aflate în mijlocul muntelui s-a format Lacul Miresii (20 m adâncime), cunoscut și ca Grota Miresii.

Ştrand Slănic Prahova

Climatul este de dealuri și coline împădurite. Temperatura medie anuală este de 9°C, cu veri plăcute (în iulie media atinge 19,5°C) și ierni relativ blânde (în ianuarie, media este de cca. -3,5°C). Media anuală a precipitațiilor atinge 750 mm. Datorită poziției sale intracolinare, stațiunea beneficiază de un topoclimat de adăpost.

Apele stațiunii Slănic Prahova sunt indicate în afecțiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală și lombară, artroze și poliartroze); afecțiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrită scapulohumerală); afecțiuni posttraumatice (redori articulare posttraumatice, stări după operații pe articulații, mușchi sau oase, stări după fracturi, entorse, luxații); afecțiuni neurologice periferice (pareze și sechele după polineuropatii); afecțiuni ginecologice (insuficiență ovariană, cervicite, metroanexite cronice); afecțiuni respiratorii (bronșite și traheo-bronșite cronice, bronșectazia, astmul alergic); afecțiuni asociate (boli profesionale).

Stațiunea dispune de facilități de cazare în hoteluri de 4, 3, 2 stele, moteluri de 2 stele, pensiuni de 4, 3, 2 și o margaretă, vile private, popas turistic o stea.

Mina Unirea

Atracțiile turistice sunt muntele de sare de la Slănic Prahova care se găsește în intravilanul orașului Slănic, cu intrarea pe strada Baia Baciului. Mina Unirea, veche exploatare a sării cu 14 galerii la 220 m adâncime, a fost declarată rezervație naturală geologică și geomorfologică în anul 1954. Aici sunt amenajate 2 saloane utilizate ca sanatoriu subteran.

Muntele Verde: tuf de origine vulcanică, are această culoare intensă mai ales după ploi (rezervație naturală).

Muzeul Sării găzduit de Casa Cămărășiei, clădire monument istoric construită la sfârșitul secolului al XVIII-lea și complet refăcută între anii 2002-2003.

Lacul sau Grota Miresii (425 m pătrați, 20 m adâncime), format în 1914, prin prăbușirea unei mine de sare.

Mânăstirea Crasna.