A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Division by zero

Filename: drivers/Session_cookie.php

Line Number: 812

Balnear.info • Statiunea Sangeorgiu de Mures

stiati ca..

  • Romania detine,conform statisticilor, 33% din resursele balneare ale Europei

  • Concentratia cea mai mare
    se afla in limita perimetrului Carpatilor...

  • Poiana Negri a fost premiata
    4 ani la rand ca fiind cea mai pura apa minerala din lume

Sângeorgiu de Mureș

Băile sărate Sângeorgiu de Mureș sunt situate pe valea râului Mureș, în Câmpia Transilvaniei, la o distanta de 3 km nord-est de municipiul Târgu-Mureș, în direcția Reghin. Se întind pe o suprafață de peste 13 hectare, la o altitudine de 320 m.

În anul 1880, exista aici un mic bazin amenajat, alimentat de la un izvor natural de suprafață, ce avea o apă cu conținut sărat-sulfuros. „Fântâni sărate” mai sunt evidențiate într-un document din anul 1888 și pe alte proprietăți din zonă. În anul 1902 apare o societate pe acțiuni pentru dezvoltarea și exploatarea băilor sărate. În 1912 un foraj pentru gaz metan descoperă apă sărată la adâncimea de 864 de metri. Apoi s-au mai făcut încă două foraje. Revista „Erdely” nota că în vara anului următor, 1913, la Sângeorgiu au „făcut baie aproape 1000 de oameni într-o singură zi”. Stațiunea s-a dezvoltat continuu, cu precădere după 1980.

Sângeorgiu de Mureş

Climă continentală moderată, de dealuri și coline. Temperatura medie anuală este peste 8°C (a lunii iulie peste 19°C, iar a lunii ianuarie sub -4°C). Maximul de precipitații se înregistrează la începutul verii (în iunie, peste 90 mm). Anual cad cca. 650 mm precipitații.

Apele minerale sunt clorurate, sodice, iodurate 11,4 mg/l, mineralizare 124 g/l; nămol mineral.

Indicațiile terapeutice sunt legate de afecțiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală și lombară artroze, polioze); afecțiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze); afecțiuni postratraumatice (redori articulare postratraumatice, stări după entorse, luxații și fracturi); afecțiuni neurologice periferice (parestezii, pareze, atrofii musculare neurogene); afecțiuni ginecologice (insuficiență ovariană, cervicite cronice); hipotiroidie; deficite motorii de diferite cauze; atrofii musculare; afecțiuni posttraumatice; obezitate; tulburări de reglare a circulației superficiale; tulburări de termoreglare; constipații habituale; afecțiuni otorinolaringologice (sinuzite, rinofaringite, laringite, amigdalite acute și cronice); afecțiuni bronho-pulmonare (astm bronșic, bronșite acute și cronice); adaptarea capacitații de efort; ameliorarea funcției de coordonare, control și echilibru; relaxare; corectarea posturii și aliniamentului corpului; creșterea mobilității articulare; reeducarea respiratorie.

Ştrand Sângeorgiu de Mureş

Stațiunea are instalații pentru băi calde cu ape minerale; instalații pentru băi reci cu ape minerale în bazine în aer liber; amenajări pentru aerohelioterapie și pentru ungeri cu nămol în aer liber; împachetare cu nămol; baie sărată în bazin și cad; hidroterapie (duș subacval și duș scoțian); aerosoli; kinetoterapie; masaj; reflexoterapie; electroterapie (curenți de joasă frecvență, curenți diadinamici, curent galvanic, băi galvanice); curenți de medie frecvență (curenți interferențiali); curenți de înaltă frecvență (unde scurte); ultrasunete; magnetoterapia; laserterapia; fototerapie (radiații ultraviolete, radiații infraroșii).

Stațiunea dispune de facilități de cazare în hoteluri de 3 și 2 stele, pensiuni de 4,3 și 2 margarete, cabane ,camera de închiriat.

Se pot face excursii la Târgu Mureș și Reghin.