A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Division by zero

Filename: drivers/Session_cookie.php

Line Number: 812

Balnear.info • Voineasa

stiati ca..

  • Romania detine,conform statisticilor, 33% din resursele balneare ale Europei

  • Concentratia cea mai mare
    se afla in limita perimetrului Carpatilor...

  • Poiana Negri a fost premiata
    4 ani la rand ca fiind cea mai pura apa minerala din lume

Voineasa

Stațiunea este situată în județul Vâlcea , pe valea râului Lotru, între Munții Căpățânii și Munții Lotrului,la o altitudine între 580 și 640 m, la o distanță de 36 km de orașul Brezoi și 100 km de Rm. Vâlcea.

Așezarea este atestată în anul 1520, într-un hrisov din timpul domniei lui Neagoe Basarab, domnitor al Țării Românești și a lui Ioan Zapolia, voievod al Transilvaniei, care hotărau granița între Țara Românească și Transilvania.După anul 1774, mai mulți păstori din zona Sibiului se stabilesc la Voineasa, iar în anul 1908, așezarea este declarată comună. O dată cu construirea Hidrocentralei Lotru - Ciunget din anul 1960, se construiesc stațiunile Voineasa și Vidra.

Mănăstirea Cozia

Voineasa are un climat de culoar montan, cu veri răcoroase și ierni geroase. Temperatura medie anuală este de cca. 6 - 7°C. Precipitațiile, mai abundente primăvara și la începutul verii ating o medie anuală de 800 – 900 mm. Vânturile dominante bat din direcția nord-vest.

Bioclimatul montan are caracter tonic stimulant, aerul este curat, lipsit de praf și alergeni.

Stațiunea este indicată în afecțiuni de nevroză astenică, forma hiperreactivă, stări de convalescență, surmenaj, anemie, hipertiroidia în forme incipiente, funcționale, afecțiuni respiratorii.

Sunt puse la dispoziția doritorilor băi de plante la cadă; instalații pentru aerosoli și inhalații; împachetări cu parafină; instalații pentru electroterapie; masaj medical; sală de gimnastică medicală.

Peştera Muierii

Stațiunea dispune de facilități de cazare în hoteluri de 3 și 2 stele ,vile private, pensiuni de 3 și 2 margarete, bungalow-uri, popas turistic , cabane.

Atracțiile turistice din zonă sunt:

Mânăstirea Cozia este unul dintre cele mai vechi monumente din România, ce conservă elemente originale din perioada construirii între 1387- 1391, valoroasă din punct de vedere al picturii, sculpturii și arhitecturii.

Peștera Muierii din comuna Baia de Fier, formată din galerii dispuse pe patru niveluri cu o lungime însumată de 3600 de metri.

Trasee turistice către Cataractele Lotrului, pădurea rezervației naturale Latorița (cheile Latoriței situate în sud-vestul comunei Voineasa, pe o distanta de cca. 25 de km ), hidrocentrala de la Ciunget și lacul de acumulare Vidra, pe râul Lotru (Vidra este lacul de acumulare situat la cea mai mare altitudine din țară). Lacurile Brădișor și Mălaia oferă posibilitatea de a practica pescuitul sportiv (păstrăv). Cheile Jidoaiei și lacul omonim sunt situate la aproximativ 12 km N-E de Voineasa, pe valea superioară a râului Voineșița.

Peștera Laptelui este situată la cca. 20 km sud de Voineasa, pe valea Rudăresei (afluent al Latoriței) relicvele fosile descoperite aici sunt expuse la Muzeul de Istorie al județului Vâlcea.