A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Division by zero

Filename: drivers/Session_cookie.php

Line Number: 812

Balnear.info • Saturn

stiati ca..

  • Romania detine,conform statisticilor, 33% din resursele balneare ale Europei

  • Concentratia cea mai mare
    se afla in limita perimetrului Carpatilor...

  • Poiana Negri a fost premiata
    4 ani la rand ca fiind cea mai pura apa minerala din lume

Saturn

Stațiunea este situată în județul Constanța, pe țărmul Mării Negre, între Mangalia și Venus, la o altitudine cuprinsă între 3 și 10 m, la 43 km de Constanța și 1 km de Mangalia.

Stațiunea Saturn a apărut în anul 1972 și aparține orașului Mangalia din punct de vedere administrativ.

Plaja Saturn

Climatul este de litoral. Temperatura medie anuală este de 11,2°C (media lunii iulie 22°C, iar a lunii ianuarie 0,2°C). Precipitațiile medii anuale sunt sub 400 mm. În timpul verii, durata de strălucire a soarelui atinge 10 - 12 ore pe zi, cca. 25 zile pe lună fiind însorite.

Factori naturali terapeutici sunt apele minerale sulfuroase, clorurate, bicarbonatate, sodice, calcice, mezotermale 21 - 28°C; apa mării cu o mineralizare de 15,5 g la litru; nămolul sapropelic extras și transportat din lacul Techirghiol; nămolul de turbă aflat în turbăria stațiunii. Bioclimat marin este bogat în aerosoli salini și radiație solară, cu efect excitant asupra organismului.

Indicațiile terapeutice sunt legate de afecțiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală și lombară, artroze, poliartroze); afecțiuni reumatismale inflamatorii (stări algice articulare după reumatism articular acut sau infecții de focar, spondilită anchilozantă, artropatia psoriazică, poliartrită reumatoidă stabilizată biologic sau cu activitate inflamatorie moderată, ori după intervenții ortopedico - chirurgicale); afecțiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrită scapulohumerală); afecțiuni posttraumatice (redori articulare posttraumatice, stări după operații pe mușchi, tendoane, articulații și oase, stări după entorse, luxații și fracturi); afecțiuni neurologice periferice (paralizii și pareze posttraumatice ale membranelor, polineuropatii după faza acută, poliradiculonevrite în faza sechelară, sechele după poliomielită); afecțiuni ale sistemului nervos central (parapareze sechelare, parapareze posttraumatice); afecțiuni ginecologice (insuficiență ovariană, cervicite cronice, metroanexite cronice); afecțiuni asociate (respiratorii, otorinolaringologice, endocrine, metabolice și de nutriție, dermatologice, boli profesionale).

Există instalații pentru băi calde cu apă sulfuroasă și cu apă de mare; instalații pentru băi calde cu nămol și împachetări calde cu nămol; instalații pentru inhalații și aerosoli; instalații complexe pentru electro și hidroterapie; sală de gimnastică medicală; masaj medical; piscine exterioare.

Saturn

Stațiunea dispune de facilități de cazare în hoteluri de 5, 4, 3, 2 stele, hostel de 3 stele, hotel apartament de 3 stele, popas turistic de o stea, vile, bungalow-uri , bază de tratament.

Agrement: sporturi nautice, grădini de vară, terase, restaurante, discoteci.Se pot vizita obiective turistice din municipiul alăturat, Mangalia, alte stațiuni de pe litoral și Dobrogea – vezi Eforie Nord.