A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Division by zero

Filename: drivers/Session_cookie.php

Line Number: 812

Balnear.info • Statiunea Sarata Monteoru

stiati ca..

  • Romania detine,conform statisticilor, 33% din resursele balneare ale Europei

  • Concentratia cea mai mare
    se afla in limita perimetrului Carpatilor...

  • Poiana Negri a fost premiata
    4 ani la rand ca fiind cea mai pura apa minerala din lume

Sărata Monteoru

Localitatea Sărata Monteoru se află în județul Buzău,este situată la o altitudine de 86 m și aparține comunei Merei. Se află la 19 km de municipiul Buzău, la 8 km de DN 1 B (Ploiești-Buzău) și de halta Băile Sărata Monteoru, la 67 km de Ploiești și 112 km de București.

Apele cu proprietăți curative sunt menționate încă din anul 1837, localnicii folosindu-le pentru tratarea unor boli. În anii de după Primul Război Mondial, s-a înființat Institutul de Hidrologie București, care în cadrul unui studiu mai larg despre apele minerale din România, și-a îndreptat atenția spre izvorul nr. 2 din Monteoru, constatându-se că apele izvorului conțin clorură de sodiu și clorură de magneziu, fără a avea însă bicarbonat de sodiu și că au o compoziție asemănătoare celor din stațiunea franceză Châtel Guyon.

Sărata Monteoru

Sărata Monteoru beneficiază de climat temperat-continental de cruțare, cu veri calde și ierni blânde. Vânturile din nord-vest bat mai puțin violent, din cauza culmilor de deal care închid depresiunea, determinând înregistrarea unui topo climat specific de adăpost. Temperatura medie anuală este de 10°C. Primul îngheț în date medii se produce la sfârșitul lunii noiembrie, iar ultima ninsoare la sfârșitul lunii martie.

Stațiunea beneficiaza de izvoare cu ape minerale sărate, iodurate, bromurate, calcice, magneziene, sulfuroase, nămolul mineral de depunere din izvoarele naturale sulfuroase, climatul de cruțare.Rezultate remarcabile sunt obținute în special la tratarea afecțiunilor aparatului locomotor (reumatismale degenerative, abarticulare, posttraumatice), afecțiunilor ginecologice, gastrointestinale și hepato-biliare.

Apele minerale din stațiunea Sărata Monteoru sunt indicate în afecțiuni reumatismale inflamatorii (poliartită reumatoidă, spondilită anchilopoetică); afecțiuni reumatismale degenerative (artoze, spondiloze, coxartroze, gonartroze, radiculopatii, tulburări de statică ale coloanei vertebrale și membrelor inferioare); afecțiuni ale țesuturilor moi abarticulare (periartită scapulo-humerală și coxo-femurală, tendinite, bursite, fibromialgie etc); afecțiuni ortopedico - traumatice (sechele osoase și articulare după fracturi ale membrelor, sechele post-fracturi vertebrale, leziuni post-traumatice ale tendoanelor, musculare, tulburări circulatorii și trofice post-traumatice); afecțiuni neurologice periferice (nevralgii, neuropatii cu diverse cauze, pareze și paralizii de nervi periferici, polinevrite); afecțiuni neurologice centrale (sechele hemiparetice și hemiplegice post-accident vascular cerebral sau post-traumatisme cerebrale); nevroză astenică.

Stațiunea are în dotare instalații de hidroterapie (băi calde sărate); termoterapie cu aplicații de gel siliconic; electroterapie (curenți de joasă frecvență, curenți de medie frecvență interferențiali), curenți de înalta frecvență (unde scurte, ultrasunet); galvanoterapie uscată; băi galvanice bi-celulare și patru-celulare; magnetoterapie; laserterapie; fototerapie cu lumină polarizată (bioptron); masaj terapeutic, kinetoterapie și hidrokinetoterapie.

Ştrand Sărata Monteoru

Stațiunea dispune de facilități de cazare în hotel de 2 stele, hostel de 3 stele, pensiuni de 4, 3, 2 margarete , vile private, camping de 2 stele, camere de închiriat, bungalow-uri.

Se pot vizita vulcanii noroioși din zona Berca, Mănăstirea Ciolanu; tabăra de sculptură de la Măgura; muzeul chihlimbarului de la Colți, pivnițele cramelor Pietroasele, locul unde a fost descoperit tezaurul Cloșca cu Puii de Aur, Dealu-Mare, Valea Călugărească; stațiunea Cheia (mănăstirea Cheia, reconstruită între anii 1835-1839 de către ciobanii din Săliștea Sibiului după ce biserica inițială, construită din lemn în anul 1770 a ars și mănăstirea Suzana); stațiunea Slănic Prahova; Balta Brăilei (plimbări cu vaporul pe Dunăre și canalele Insulei Mari a Brăilei, pescuit sportiv.