A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Division by zero

Filename: drivers/Session_cookie.php

Line Number: 812

Balnear.info • Neptun

stiati ca..

  • Romania detine,conform statisticilor, 33% din resursele balneare ale Europei

  • Concentratia cea mai mare
    se afla in limita perimetrului Carpatilor...

  • Poiana Negri a fost premiata
    4 ani la rand ca fiind cea mai pura apa minerala din lume

Neptun

Stațiunea Neptun este situată în județul Constanța, pe coasta Mării Negre la o altitudine cuprinsă între 5 și 20 m, la 38 de kilometri distanță de Constanța și 7 km nord de orașul Mangalia, într-o zonă relativ bogată în vegetație (pădurea Comorova cu numeroase specii sudice), fiind socotită o adevărată gradină a litoralului românesc.

Stațiunea Neptun a fost construită la începutul anilor 1970, urmată în 1972 de partea nordică Olimp.

Plaja Neptun

Neptunul are un climat de litoral maritim, influențat de vecinătatea pădurii Comorova.Temperatura medie anuală este de 11,2°C (media lunii iulie, 22°C, iar a lunii ianuarie, 0°C). Precipitațiile, reduse, înregistrează o medie de cea 400 mm anual.În timpul verii durata de strălucire a soarelui atinge 12 ore pe zi.

Factori naturali terapeutici sunt apa mării, clorurată, sulfatată, sodică, magneziană, hipertonă, cu o mineralizare de 15,5 g /1; apa minerală din izvoare - sulfuroasă, slab clorurată, hipotermală; nămolul sapropelic extras din lacul Techirghiol, bioclimatul marin, bogat în aerosoli salini și în radiație solară, cu efect excitant solicitant. .

Bazarul Neptun

Indicațiile terapeutice sunt legate de afecțiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală și lombară, artroze, poliartroze); afecțiuni reumatismale inflamatorii (stări algice articulare după reumatism articular acut sau infecții de focar, spondilită anchilozantă, poliartrită reumatoidă stabilizată biologic sau cu activitate inflamatorie moderată sau după intervenții ortopedico - chirurgicale de corectare); afecțiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrită scapulohumerală); afecțiuni posttraumatice (redori articulare posttraumatice, stări după operații pe mușchi, articulații și oase, stări după fracturi, entorse, luxații); afecțiuni neurologice periferice (paralizii și pareze posttraumatice ale membrelor, polineuropatii după raza acută, poliradiculonevrite în faza sechelară, sechele după poliomielită); afecțiuni ginecologice (insuficiență ovariană, cervicite cronice, metroanexite cronice); afecțiuni asociate (endocrine, metabolice și de nutriție, respiratorii, dermatologice, boli profesionale). .

Există instalații pentru băi calde cu apă de mare la căzi și bazine; instalații pentru împachetări calde cu nămol; instalații pentru inhalații și aerosoli; instalații pentru electro - hidroterapie; sală de gimnastică medicală, masaj medical.

Stațiunea dispune de facilități de cazare în hoteluri de 4, 3, 2 stele și o stea; hostel de 3 și 2 stele, popas turistic de o stea, vile , sat vacanță de 3 stele, bază de tratament.

Agrement: cinematograf în aer liber, Teatrul de Vară, bazarul Neptun, debarcaderul, terenurile polivalente de sport, două terenuri de minigolf, un parc de distracții, facilitățile pentru sporturi nautice și satul de vacanță. Restaurante cu o bogată varietate de preparate culinare autohtone, specialități din pește și programe folclorice. Sporturi nautice pe mare sau pe lacul Neptun. Plaja din Neptun „La Steaguri” este una din cele mai frumoase de pe litoral, cu nisip fin și intrare în mare lină cu fund nisipos, foarte bine amenajată. Se pot vizita obiective turistice de pe litoral și Dobrogea, vezi Eforie Nord.