A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Division by zero

Filename: drivers/Session_cookie.php

Line Number: 812

Balnear.info • Borsec

stiati ca..

  • Romania detine,conform statisticilor, 33% din resursele balneare ale Europei

  • Concentratia cea mai mare
    se afla in limita perimetrului Carpatilor...

  • Poiana Negri a fost premiata
    4 ani la rand ca fiind cea mai pura apa minerala din lume

Borsec

Stațiunea Borsec se află în județul Harghita, la o distanță de 28 km de Toplița și la 130 km de Târgu Mureș, la o altitudine de 860 m și funcționează tot timpul anului. Borsec se află într-o depresiune înconjurată de Munții Bistrița, Munții Călimani, Munții Ceahlău și se bucură de o frumusețe aparte a locurilor.

Izvoarele de ape minerale carbogazoase, bicarbonate, calcice, magnezice, alcalino-feroase, hipotone sunt cunoscute și recomandate pentru acțiunea lor tămăduitoare încă din 1594. Stațiunea Borsec este cunoscută din anul 1806, iar în anul 1873 primește recunoașterea internațională, printr-o premiere a apelor sale la Viena. Începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea, la Borsec se construiesc case de odihnă și vile care funcționau doar pe timp de vară. Au fost amenajate băi, dintre care unele acoperite.

Borsec

Borsecul are un climat răcoros. Temperatura medie anuală este de circa 5°C. Media de temperatură a lunii iulie este de 14-15°C, iar cea a lunii ianuarie este de -6°C. Climatul Borsecului este ceva mai blând decât al altor depresiuni apropiate, Toplița și Joseni, și se explică prin altitudinea mai mare a depresiunii în care se află stațiunea. Precipitațiile medii anuale ating 800 mm, cu un minim iarna și un maxim la începutul verii. Umiditatea relativă a aerului înregistrează o medie anuală de 80%. Vânturile bat în general constant și cu intensitate mai mare sunt cele din timpul iernii.

Resursele stațiunii sunt apele minerale, nămolul terapeutic de turbă, bioclimatul montan stimulant.Se poate face cură internă și externă de ape minerale.

Poiana Zânelor

Apele minerale de la Borsec sunt indicate în boli cardiovasculare; varice; boli digestive (constipație cronică, gastrită cronică hipoacidă); boli endocrine; dischinezie biliară; tulburări renale; nevroză astenică; boli de nutriție; dureri musculare și dureri articulare.

Se află în dotarea stațiunii instalații pentru băi fierbinți în căzi sau bazine; aparatură pentru electroterapie și hidroterapie; instalații pentru băi de plante; săli de gimnastică; electroterapie; fizioterapie; electropunctură; ionizări; balneofizioterapie și recuperare medicală.

Stațiunea dispune de facilități de cazare în vile și pensiuni de 1,2 și 3 margarete.

Atracțiile turistice ale zonei sunt biserica ortodoxă din lemn, construită în 1847; Parcul Central cu Izvorul Principal și Izvorul Republica,Șapte Izvoare, Poiana Zânelor și „cariera de travertin”, Dealul Rotund, Peștera de Gheață, Cetatea Bufnițelor, Grota Urșilor, rezervația botanică „Paltinul pitic”.