A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Division by zero

Filename: drivers/Session_cookie.php

Line Number: 812

Balnear.info • Băile Govora

stiati ca..

  • Romania detine,conform statisticilor, 33% din resursele balneare ale Europei

  • Concentratia cea mai mare
    se afla in limita perimetrului Carpatilor...

  • Poiana Negri a fost premiata
    4 ani la rand ca fiind cea mai pura apa minerala din lume

Băile Govora

Stațiunea se aflå în nord-estul Olteniei, într-o depresiune subcarpatică, pe valea râului Hința, înconjurată de dealuri acoperite de fag, stejar și brad, la 12 km de gara Govora , 21 km de Râmnicu Vâlcea și la o altitudine de 360 m.

Apele minerale sunt folosite terapeutic începând cu anul 1879, tratamentul făcându-se un timp în copăi (căzi de baie din lemn), amenajate în chilii la mănăstirea Govora, aflată la șase kilometri de izvoare. Apa acestor izvoare era transportată la mănăstire în butoaie mari, numite sacale, transportate în care trase de boi.

Mănăstirea Govora

Primul stabiliment de băi apare în anul 1887. În 1910 au fost construite hotelul Palace (cu camere așezate astfel încât să aibă soare cel puțin o oră pe zi), pavilionul central de băi și cazinoul.

Băile Govora au un climat continental moderat de deal, caracterizat prin veri răcoroase și ierni blânde.Temperatura medie anualå este cea de 9°C (media lunii iulie este 19°C, iar a lunii ianuarie -3°C). Precipitațiile medii anuale înregistrează 840 mm, cu un minim în luna septembrie. Umiditatea relativă a aerului se situează la 60-70% în sezonul cald și 70 - 80% în cel rece. Presiunea atmosferică oscilează între 730 - 735 mm.

Apele minerale au concentrații și compoziții chimice variate, pentru cură internă și externă, incluse în trei categorii: ape minerale clorurate-sodice, iodurate, bromurate concentrate, ape minerale clorurate sodice, sulfuroase concentrate, ape minerale sulfuroase, slab bicarbonatate hipotone.Bioclimat sedativ de cruțare.

Ştrandul SALUS

Apele minerale din Băile Govora au indicații terapeutice în afecțiuni respiratorii (persoane expuse la noxe respiratorii, persoane cu frecvente pneumopatii microbiene sau virotice, astmul alergic, bronșitele și traheobronșitele cronice, bronșectazia, scleroemfizemul pulmonar), afecțiuni otorinolaringologice (rinosinuzite cronice catarale ßi supurate), afec†iuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală și lombară, artroze, poliartroze), afecțiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrită scapulo-humerală), afecțiuni posttraumatice (redori articulare posttraumatice, stări după operații pe mușchi, articulații și oase, stări după entorse, luxații și fracturi), afecțiuni neurologice periferice și centrale (pareze ușoare și sechele tardive după hemipareze și după parapareze la 2 ani de la debut), afecțiuni asociate (ginecologice, renale, digestive, endocrine, cardiovasculare, boli profesionale).

Atmosfera din zonă este prielnică persoanelor cu afecțiuni ale căilor respiratorii superioare, polenurile alergogene fiind prezente în cantități mici; combate stările de surmenaj sau debilitate. Din cauza iodului din atmosferă, stațiunea este contraindicată hipertiroidienilor.

Stațiunea are instalații pentru băi calde cu ape minerale iodurate sau cu ape minerale sulfuroase la cadă; bazin cu apă minerală caldă pentru kinetoterapie; instalații pentru terapie respiratorie aerosoli, inhalații, instalații complexe pentru electroterapie și hidroterapie; sală de gimnastică medicală, masaj medical, buvete pentru cura internă. Traseele incluse în cura de teren sunt marcate.

Stațiunea dispune de facilități de cazare în hoteluri de 1, 2, și 3 stele, pensiuni de 2,3 și 4 margarete, vile, popas turistic de o stea.

Se pot face vizite la mănăstirile din Vâlcea, așezăminte de cult și focare de cultură, în locuri încărcate de istorie. Mănăstirea Govora, aflată la numai șase kilometri de stațiune, este una dintre cele mai vechi mănăstiri din Țara Românească, precum și un monument arhitectonic medieval de o rară frumusețe.Mănăstirea Hurezi monument de arhitectură românească, ctitorie a domnitorului Constantin Brâncoveanu aflată pe lista monumentelor UNESCO. Se poate face de asemenea o excursie la Muzeul Viei și Vinului din Drăgășani și degustări organizate la cramele din regiune. Muzeul Satului Vâlcean din Bujoreni prezintå 45 de gospodării mobilate cu 8500 de piese tradiționale, alături de han, școalå și biserica de lemn. De remarcat este tradiția caselor cu foișor din zona etnograficå Horezu și a gospodåriilor de viticultori din podgoria Drăgășani, ateliere și meșteșuguri autentice. Galeria de Artă Populară Contemporană de la Horezu conține câteva mii de exponate unicat, preponderent ceramică de Hurezi, olărie din alte zone ale țării, dar și o mare colecție permanent de artă populară contemporană.